سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب مجهول

صفحه خانگی پارسی یار درباره

از جویندگان ایرانی سایه چه خبر؟

از جویندگان ایرانی سایه چه خبر؟

getty-203.jpg

منجمان ایرانی که برای رصد خورشیدگرفتگی هیبرید 12 آبان ماه راهی کنیا شده اند با عبور از صحرای کنیا آماده می شوند تا فردا در کنار دریاچه توروکانا به رصد این پدیده زیبای نجومی بپردازند.

 

حمید جدیری خداشناس، منجم آماتور ایرانی که با رصد خورشیدگرفتگی هیبرید 12 آبان ماه، مشاهده دهمین کسوف را به کارنامه ماجراجویی‌های علمی خود اضافه می‌کند در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا اظهار داشت: در مجموع حدود 20 ایرانی شامل یک گروه دوازده نفره، یک گروه چهار نفره و یک گروه دو نفره به کنیا آمده اند تا خورشیدگرفتگی 12 آبان ماه (سوم نوامبر 2013) را رصد کنند. جلوه این خورشید گرفتگی از اقیانوس آتلانتیک شمالی آغاز و پس از ورود به نواحی مرکزی آفریقا به شرق این منطقه ختم می‌شود. بیشترین میزان گرفت کلی خورشید در این کسوف که امکان رصد آن به صورت جزئی هم در ایران وجود دارد در اقیانوس آتلانتیک شمالی به میزان یک دقیقه و 39 ثانیه است.

 

مدیر موسسه پژوهشی سایه با بیان این که خورشیدگرفتگی پیش رو در زمره خورشیدگرفتگی های نادر دوگانه است که در مسیر خویش، ابتدا به صورت جزئی- حلقوی و درنهایت به صورت کلی پدیدار می‌شود.خاطرنشان کرد: منجمان ایرانی از دو روز پیش پس از توقفی کوتاه در منطقه چیچو که آخرین محل برای تهیه غذا و ملزومات سفر بوده راهی صحرای کنیا شده اند تا خود را به خلیج آلیا و دریاچه توروکانا که محل رصد است برسانند.

 

وی تصریح کرد: برنامه موسسه پژوهشی سایه در این سفر، رصد خورشید گرفتگی کلی، تلاش برای ثبت رکوردهای علمی مناسب، ثبت تصاویر از گرفت خورشیدی و تهیه فیلم مستند با برجسته نمایی غنای فرهنگی - مردمی و طبیعت سرزمین آفریقا می باشد.

 

 

نقشه کسوف 12 آبان - تارنمای مجله نجوم

 

گفتنی است، 12 آبان ماه مردمان بخش‌های وسیعی از جهان شاهد رخداد یک خورشیدگرفتگی حلقوی- کلی خواهند بود که در غرب و مرکز ایران به صورت جزئی قابل رویت خواهد بود.

 

این گرفتگی در بخش‌هایی از مسیر سایه به صورت حلقوی و در بخش‌های دیگر به صورت کلی مشاهده می‌شود.

 

این مسیر از جنوب شرقی آمریکا شروع و از اقیانوس اطلس و از کشورهای گابن، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر)، اوگاندا، کنیا و اتیوپی می‌گذرد و در سومالی به پایان می‌رسد. همچنین در بخش‌هایی از شرق و جنوب شرق آمریکای شمالی، شمال آمریکای جنوبی، جنوب اروپا، تمام آفریقا (غیر از جنوب آفریقای جنوبی) و بخشی از غرب آسیا به صورت جزئی رؤیت می‌شود.

 

در ایران، گرفتگی تنها در مناطق غربی و مرکزی کشور آن هم به صورت جزئی قابل رؤیت می‌باشد که زمان رؤیت شروع گرفتگی در آن‌ها متفاوت است. همچنین بیشینه گرفتگی در هیچ نقطه‌ای از ایران دیده نمی‌شود.

 

در تهران، گرفتگی در ساعت 16 و 50 دقیقه شروع می‌شود و در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز به حداکثر خود نرسیده است، خورشید غروب می‌کند.

 

این دومین و آخرین خورشید گرفتگی سال 1392 است. خورشیدگرفتگی قبلی که در ایران قابل رویت نبود، کسوف حلقوی روز جمعه 20 اردیبهشت ماه بود که در کشورهای استرالیا، نیوزیلند (به جز بخشی از جنوب آن)، اندونزی، مالزی، بخشی از فیلیپین، مناطقی از اقیانوس آرام و بخش کوچکی از اقیانوس هند به صورت جزئی و در بخش‌هایی از استرالیا و اقیانوس آرام به صورت حلقوی قابل رؤیت بود.